Bloedsinaasappel

De bloedsinaasappel speciaal ingekocht
Afgelopen week hebben we in samenwerking Olympic Fruit bloedsinaasappels ingekocht voor de kinderen. Een speciale vrucht die slechts kort verkrijgbaar is.

De échte bloedsinaasappel is niet alleen rood van binnen maar zelfs ook van buiten. Dit type bloedsinaasappel heet de Sanguinelli en dit type ontvangen de kinderen deze week. De andere 2 typen bloedsinaasappelen zijn de Moros (te herkennen aan hun donkere vlees) en de Tarocco (zoet van smaak).

Gezien de beperkte beschikbaarheid en de prijs moet elke Sanguinelli bloedsinaasappel verdeeld worden over 2 kinderen.

Wat is een bloedsinaasappel?
De bloedsinaasappel, of wijnsinaasappel is een soort sinaasappel die binnenin rood is. De Sanguinelli bloedsinaasappel is zelfs ook rood van buiten. Deze sinaasappel wordt net zoals de gewone sinaasappel zowel gegeten als geperst tot vruchtensap. De bloedsinaasappel is verwant aan de verschillende sinaasappels die je in de supermarkt kunt vinden. Wat ongebruikelijk is aan de bloedsinaasappel is de gepigmenteerde pulp.

David van den Heuvel (Olympic Fruit) over halfbloed Sinaasappels.

Weetjes

Het sap van de bloedsinaasappel is lekker maar ook de schil bevat veel smaak. Als je durft moet je hem proeven! (wel even extra afspoelen)

David van den Heuvel (Olympic Fruit) over de bloedsinaasappel

Hoe te bewaren?
De beste bewaartemperatuur is 12 °C op een donkere en koele plek. Niet op een vochtige plek bewaren. Eén tot drie weken houdbaar.

Voedingswaarden – Gegevens per 100 g

Calorieën47g
Eiwit1g
Vezels1,8g
Vet0g
Water85,2g
Koolhydraten9,5g