Kiwisaus
- 8 kiwi’s
- 2 dl water
- 50 gram kiwisiroop ( monin )
De kiwi’s schillen en samen met het water en de siroop glad draaien.
Kiwischuim
- 2 dl kiwisaus
- 20 gram pro espuma koud
De saus mengen met het poeder en een kidde hiermee vullen.
Beluchten met 2 patronen en 2 uur laten koelen.
Creme van Zespri gold
- 125 gram witte chocolade
- 50 gram room
- 25 gram kiwisiroop ( monin )
- 180 gram geslagen room
- 40 gram eiwit
- 4 Zespri’s gold
Schil de Zespri’s gold en draai deze glad in een blender. Sla de 180 gram room op tot yoghurt dikte. Sla de eiwitten stijf met iets suiker. Smelt de chocolade langzaam au bain marie. Kook de room en de siroop langzaam op en giet op de gesmolten chocolade. Laat dit iets afkoelen. Spatel eerst de geslagen room en dan het eiwit erdoor, daarna de puree van Zespri toevoegen en
mengen tot een mooie creme. Laat afkoelen
Sorbet van sinaasappel
- 20 gram suiker
- 200 gram water
- 2 gram gelatine
- 75 gram sinaasappelpuree ( boiron )
Breng het water met de suiker aan de kook en los de suiker op. Voeg de geweekte gelatine toe en los goed op. Voeg nu de sinaasappelpuree toe en meng goed. Draai op in een ijsmachine tot een mooie sorbet.
Krokante honing
- 100 gram Crumiel ( Sosa )
Strooi de Crumiel voorzichtig op een bakmatje. Laat deze in een oven van 150 graden C smelten in 5 minuten. Haal het matje uit de oven en trek voorzichtig de honing in lange stukken (pas op dit is erg heet). Laat het nu afkoelen.
Gemarineerde kiwi en Zespri gold
- 1 kiwi
- 1 Zespri gold
- 1 dl water
- 100 gram suiker
- 25 gram kiwisiroop
Schil de beiden kiwi’s en snij deze in mooie gelijkmatige dobbelsteentjes. Meng het water en de suiker en breng dit aan de kook, los de suiker op. Voeg de siroop toe en marineer de dobbelsteentjes hierin.