Sinds de jaren tachtig telen wij op een duurzame manier appels en peren in de boomgaarden in Loenen aan de Vecht. De afgelopen jaren hebben wij dit areaal uitgebreid met kersen en aardbeien. Van ons fruit laten wij fruitsappen, fruitwijnen, appelmoes, appelstroop, appel-perenstroop, jam, stoofpeertjes in pot en stoofappels in pot maken. Wij proberen op deze manier niets van ons fruit weg te hoeven gooien.

Bij de teelt van het fruit werken wij zo milieu bewust mogelijk. Dit houdt in dat wij nuttige insecten uitzetten om insecten te bestrijden. Zo zetten wij roofmijten uit in de boomgaarden om de spintmijten op te eten.

De bemesting vindt plaats door mest te gebruiken van onze buurman. Zo hoeven er weinig kilometers gereden te worden met de mest en is daarom erg duurzaam.

Verder hebben wij onze daken vol liggen met zonnepanelen, zodat we zoveel mogelijk energie zelf opwekken. Ons hout-afval gaat in een grote houtkachel en daarmee wordt het water verwarmd dat nodig is om de werkruimten en kantoren te verwarmen.

Onze producten worden niet via de veiling afgezet, maar worden rechtstreeks geleverd aan supermarkten, groente- en delicatessenwinkels, Landwinkels, zorgboerderijen en horeca. Tevens verkopen wij onze producten in onze eigen Landwinkel Drogenbroek in Loenen aan de Vecht. In de zomermaanden verkopen wij ook in onze kersenhutten in de kersenboomgaarden ons fruit en onze fruitproducten.

In 2014 zijn wij onze producten gaan vermarkten onder het label Boer Erik. Op deze manier geven we de consument meer informatie over ons als teler, onze werkzaamheden en het fruit. Op de verpakking staat een foto van Boer Erik en een korte beschrijving over wie we zijn en wat we doen. Verder een verwijzing naar de website.

Om de consument zelf het gevoel van de boomgaard te laten beleven organiseren wij in april/mei een bloesemdag en in september een Appelplukweekend.

Tevens is ons bedrijf Global Gap gecertificeerd. Deze certificering ziet toe op de milieu bewuste teelt. Er wordt streng gecontroleerd op bespuitingen, bemestingen, de kwaliteitseisen en hygiëne.

Boer Erik, gezond uit uw regio
Oostkanaaldijk 11
3632 GA Loenen aan de Vecht

info@boererik.nl
tel.(06) 222 05 195
mob.(06) 10 84 18 35
fax.(0294) 23 10 13
boererik.nl