Ingrediënten

  • 1 ananas
  • 0,75 l boiron kokos couli
  • 2 orchideeën (Koppert Cress)
  • 10 gr. malto texturas
  • 35 gr. Arbequina olijfolie (Valderrama)
  • 0,5 liter kokos coulis
  • 0,5 liter water
  • 60 gr. pro sorbet sosa
  • 1 eetlepel glycerine sosa
  • 85 gr. suiker

Bereidingswijze

Snijd de schil van de ananas af. Snijd langwerpige plakken op de snijmachine. Snijd daarna repen van 2 cm. Rol deze repen daarna op zodat je er 3 per persoon hebt. Snijd van de overige ananas 5 blokjes van 1,5 bij 1,5 cm per persoon. Doe 10 gr malto in een ronde bekken en roer daar langzaam 20 gr Arbequina olijfolie van Valderrama door met een garde totdat je een poeder krijgt.

Kook water, suiker, Arbequina olijfolie, glycerine en vervolgens de kokos coulis. Voeg pro sorbet toe en laat dit oplossen met behulp van een staafmixer. Opdraaien in de ijsmachine en 2,5 dl kokos couli uithangen in een koffiefilter en daarna opdraaien met 2 gr Xantana texturas.

marco-westmaasRecept van Marco Westmaas

Marco Westmaas kookte 17 gangen in Bangkok, ontdekte licht verteerbare kruiden in het Amazonegebied en leerde in Tokio alles over het verantwoord opbouwen van een maaltijd.

Meer informatie en recepten van Marco Westmaas op Recepten van Topchefs