- Filodeeg
- poedersuiker
- Zespri kiwi
- agar agar
- kristalsuiker
- water
- atsina cress
- Snij 1kiwi in dunne plakjes en haal door het suikerwater. Leg ze op bankpapier en droog ze op 60graden in de oven, totdat ze krokant zijn. (Zie foto).
- Snij 2 kiwi’s in stukken en doe hier +/- 2dl suikerwater (1/1) bij. Kook het geheel op en blender dit.
- Meet dit mengsel op in een maatbeker en doe voor elke deciliter mengsel 1gram agar agar, kook dit nog voor 2 minuten op. Stort dit in een vorm en zet koud weg.
- Snij een vierkant filodeeg (6 laagjes) en doe dit in een ronde steker, licht instrijken met afgeslapt eigeel en bestrooien met poedersuiker.
- Afbakken op 170 graden tot goudgeel bruin.
- Snij 1kiwi in mooie brunoise en maak dit licht aan met iets suikerwater.
- Doe gelijke delen mascarpone & slagroom in een bekken. Poedersuiker naar smaak toevoegen. Sla het geheel op tot een stijve massa, doe naar smaak en kleur wat kiwi coulli erbij.
- Filodeeg rondje doe je de gemarineerde kiwi brunoise erop. Daarop een mooie quenelle kiwi- mascarpone crème.
- Snij 3 strakke blokjes kiwi gelei en doe daarop iets van de kiwi crème, daarop een mooi takje Atsina cress.
- Daarbij wat kiwi chips.