Ingrediënten

  • Filodeeg
  • poedersuiker
  • Zespri kiwi
  • agar agar
  • kristalsuiker
  • water
  • atsina cress
  • mascarpone
  • slagroom
  • eigeel

Bereidingswijze

  • Snij 1kiwi in dunne plakjes en haal door het suikerwater. Leg ze op bankpapier en droog ze op 60graden in de oven, totdat ze krokant zijn. (Zie foto).
  • Snij 2 kiwi’s in stukken en doe hier +/- 2dl suikerwater (1/1) bij. Kook het geheel op en blender dit.
  • Meet dit mengsel op in een maatbeker en doe voor elke deciliter mengsel 1gram agar agar, kook dit nog voor 2 minuten op. Stort dit in een vorm en zet koud weg.
  • Snij een vierkant filodeeg (6 laagjes) en doe dit in een ronde steker, licht instrijken met afgeslapt eigeel en bestrooien met poedersuiker.
  • Afbakken op 170 graden tot goudgeel bruin.
  • Snij 1kiwi in mooie brunoise en maak dit licht aan met iets suikerwater.
  • Doe gelijke delen mascarpone & slagroom in een bekken. Poedersuiker naar smaak toevoegen. Sla het geheel op tot een stijve massa, doe naar smaak en kleur wat kiwi coulli erbij.

Opmaak

  • Filodeeg rondje doe je de gemarineerde kiwi brunoise erop. Daarop een mooie quenelle kiwi- mascarpone crème.
  • Snij 3 strakke blokjes kiwi gelei en doe daarop iets van de kiwi crème, daarop een mooi takje Atsina cress.
  • Daarbij wat kiwi chips.