Olijfolie Cake
- 290 gr. Bloem
- 250 gr. Suiker
- 3 stuks Eieren
- 145 ml Olijfolie
- 165 ml Witte wijn
- 13 gr Bakpoeder
- 3 gr. Zout
- 1 stuks Vanille merg
- Zestes van 1 sinaasappel (buitenste schil)
Verwarm de oven voor tot 160 graden Celsius. Doe de bloem, zout, suiker en bakpoeder in een kom. Meng de witte wijn met de vanille merg en de zestes van de sinaasappel in een ander kom. Tik de eieren in een litermaat. Mix de bloem, zout, suiker en bakpoeder en voeg vervolgens de witte wijn toe. Daarna de olijfolie toevoegen en als laatste de eieren. Mix het mengsel goed en doe het mengsel in een spuitzak. Spuit het mengsel in vormpjes. Plaats de vormpjes in de oven en laat het in ongeveer 12 minuten gaar worden.
Siroop van Laurier
- 200 ml Water
- 200 gr. Suiker
- 5 Laurier blaadjes
Blancheer de laurierbladen kort en dep ze droog. De vervolgens de laurierbladen en de suiker in een keukenmachine zo fijn mogelijke pureren. Kook vervolgens dit lauriersuiker met het water tot 108 graden Celcius tot een mooie siroop.
Pruimen
- 8 stuks Pruimen
- Lauriersiroop
Snijd de pruimen in de lengte door en haal de pit eruit. Verwarm de zojuist gemaakt lauriersiroop en leg hierin de pruimen. Laat de pruimen rustig garen in de siroop. Haal de pruimen uit de siroop en haal het velletje van de pruimen af.
Hangop van Yoghurt
- 1 l. Yoghurt
- 200 gr. slagroom
- 50 gr. suiker
- merg van 1 vanillestokje
Hang de yoghurt in een doek en laat deze 1 nacht uitlekken. Haal de droge yoghurt uit de doek. Doe de slagroom en de suiker in een kom en mix dit op tot een yoghurt dikte en meng vervolgens de vanillemerg er door heen. Voeg de yoghurt toe aan de room en meng het goed door elkaar.
Chef: Gerwin Sanders