Piel de Sapo
De Piel de Sapo heeft een groene, knobbelige schil, een beetje zoals de huid van een pad. Daaraan dankt deze meloen ook zijn naam (piel = huid, sapo = pad). In de Verenigde Staten noemen ze de Piel de Sapa ook de Santa Claus Melon – De Kerstman Meloen; dit doen ze omdat hij traditioneel in deze periode wordt gegeten.

Qua smaak is deze meloen een topper: het witte vruchtvlees smaakt heerlijk zoet.

Experimenteren met de kinderen?
Het Schoolfruit is er om kinderen kennis te laten maken met andere vruchten en groente dan die ze dagelijks thuis krijgen. In de periodes dat we EU-Schoolfruit leveren doen we steeds ons best om variatie te combineren met lekker fruit. Wilt u bijdragen aan de smaakbeleving van kinderen dan is het een idee om de meloen in blokjes te snijden en op verschillende manieren te proeven:

  • Zoals hij is
  • Met gembersiroop
  • Met limoensap
  • Met een snufje zout
  • Of op traditionele wijze: met een plakje rauwe ham

Wist u dat een kind smaken 20 keer in zijn leven moet proeven om daadwerkelijk te kunnen concluderen of het lekker is of niet?!

Maak een zeilboot van deze Meloen in 1 minuut (+sinaasappelschijf)

Eenvoudig Schoonmaken?
Snijd de Piel de Sapo meloen door en verwijder de (eventuele) pitten. Je kunt de meloen uit de schil eten of het vruchtvlees van de schil af snijden.

Hoe groeit de Piel de Sapo?
Meloenplanten zijn topgroeiers, vooral in de zon. De Piel de Sapo wordt vooral in de Spaanse zon geteeld, met name in de streek la Mancha, bekend van de windmolens. Het gele zusje van de Piel de Sapo is de Honingmeloen, Honey Dew of Amarillo.

De oorsprong
Meloenen zijn familie van komkommers. De meloen is eigenlijk geen fruit, maar groente. Je kunt meloenen goed kruisen tot andere soorten, waardoor er een enorme variatie van deze vrucht te koop is. Er bestaan meer dan 70 verschillende meloensoorten.De vrucht wordt in veel tropische en subtropische streken verbouwd. Meloen is een eenjarige plant die veel warmte en licht nodig heeft. Meloenplanten met grote bladeren dragen ook grote vruchten

Al ver voor de Christelijke jaartelling was de meloen bekend. De meningen over het exacte moment van ontstaan liggen ver uiteen: 1000, misschien zelfs 4000 jaar voor Christus. Ook de Grieken en Romeinen waren al bekend met de meloen. In de 15e eeuw bracht Karel VIII de meloen mee uit Italië.

Voedingswaarden

Hoeveelheid per100g
Energie (kcal)42
Vet0,2g
Eiwitten0,7g
Koolhydraten7,5g
Waarvan voedingsvezels5g
Natrium15mg
Kalium15mg