Benieuwd wat je allemaal kan met Kropsla? Hein Onderwaater, de jonge chef van hotel-restaurant De Gouden Leeuw van Van der Valk in Voorschoten heeft op creatieve en culinaire wijze dit recept van Kropsla ontwikkeld.

Met dit mooie ‘ik Sla door’ recept wordt in de week van 31 oktober tot en met 6 november promotie gemaakt voor Kropsla. De promotie is een samenwerking van chef-kok Hein Onderwaater en GroentenFruit Bureau en Freshweb.nl.
Voor de recepten en informatie over de week van de kropsla klik hier.

Ingrediënten

  • 20 bladen gemengde kropsla
  • 150 gr. dungesneden hertenham
  • 8 stuks gedroogde vijgen
  • 30 gr. walnoten
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 1 Elstar appel geschild, zonder klokhuis, in dunne reepjes gesneden

Appelstroopdressing

  • 100 gr. appelstroop
  • 1 dl rode port
  • 1 dl notenolie
  • 2 eetl Aceto Balsamico

Bereidingswijze

Dressing
Appelstroop mengen met de port, dan de azijn erbij, olie al roerend met een garde toevoegen bij het mengsel.

Salade
Pluk de bladen sla van de krop.  Pluk de bladen in kleine stukken en was deze in ruim koud water. Droog vervolgens de sla goed in een slacentrifuge of een vergiet. Doe de gewassen sla in een mengkom. Voeg de ui, appel, walnoten en de helft van de dressing toe. Breng de sla op smaak met peper en zout. Dresseer de aangemaakte salade in het midden van een ruim slabord. Verdeel de plakken ham over de borden en leg ze in roosjes tegen de salade aan. Verdeel de rest van de dressing over de borden en druppel deze mooi met een salade over en om de salade heen. Garneer de salade af met de vijgen en eventueel een takje kervel, bieslook of peterselie.

ISA_7683-L-150x150Recept van Hein Onderwaater

Hein Onderwaater, de jonge chef van hotel-restaurant De Gouden Leeuw van Van der Valk in Voorschoten.