Waar komen onze waspenen vandaan?

De waspenen komen van telers in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk.

De waspenen worden in Helmond bij vanRijsingengreen gewassen, gesorteerd en ingepakt.

Hoe werkt de teelt?

Waar staan jullie voor als bedrijf (bv. duurzaamheid, etc.) ?
vanRijsingengreen is als familiebedrijf al ruim 50 jaar een bekende speler in de markt van gezonde en verse voedingsmiddelen, met name vollegrondsgroente. vanRijsingengreen werkt samen met de natuur aan gezonde groenteproducten. Onze bedrijven zaaien, oogsten, verwerken en verkopen op duurzame manier een grote variëteit aan groenteproducten. We versterken onze natuurlijke bronnen door intensieve teeltbegeleiding. We accepteren geen verspilling en gebruiken alle delen van onze groenten. Zero waste.

vanRijsingengreen omvat vier elkaar aanvullende bedrijven die samen het hogere doel hebben gezonde groenteproducten aan te bieden. Elk bedrijf afzonderlijk draagt bij aan de missie van de groep om circulair te ondernemen en alle grondstoffen te verwaarden. Samen hebben deze vier bedrijven de gehele keten in eigen beheer van teelt tot verwerking.

Groentesnoep op maat
vanRijsingencarrotconcepts is producent en verwerker van wortelen. Wij voorzien de retail, foodservice, grootverbruikers en diverse groentesnijbedrijven het gehele jaar door van wortelproducten van hoge kwaliteit. We zijn gespecialiseerd in gezond groentesnoep, zoals de snackworteltjes die we onder andere onder de naam Candy Carrots op de markt brengen.

Kwaliteit door proces
vanRijsingencarrotconcepts heeft een sterke focus op proceskwaliteit, zowel intern als extern. Samenwerking met klanten en leveranciers is voor onze organisatie zeer belangrijk en is vastgelegd in processen. De kwaliteit van ons werk wordt gekenmerkt door: woord houden en afspraken nakomen.

Producten op afroep
vanRijsingencarrotconcepts levert zijn producten op afroep aan de klant. De wortels worden eerst gewassen, dan gesorteerd en, indien nodig, gesneden en geschrapt. vanRijsingencarrotconcepts beschikt over een grote verwerkingshal met verschillende productielijnen. Deze lijnen worden bediend door vakkundige mensen die in staat zijn om snel en nauwkeurig te werken.

vanRijsingencarrotconcepts staat voor de kernwaarden die we met de hele groep vanRijsingengreen uitdragen:

  • Langdurige loyale relaties met alle belanghebbenden
  • Deskundig en ultranieuwsgierig naar groente
  • Transparant
  • No waste

Daarnaast heeft vanRijsingencarrotconcepts een aantal specifieke kernkwaliteiten. Klanten waarderen onze kennis van de consumentenmarkt. We snappen de behoefte die consumenten hebben aan een gezond en verantwoord tussendoortje.

De kernkwaliteiten van vanRijsingencarrotconcepts:

  • Consumentgericht
  • Circulariteit
  • No waste
  • Kennis van groente

Wat onderscheid jullie bedrijf van andere?
We onderscheiden ons doordat we de hele keten van wortelen beheren. Zo weten we precies van welk veld en van welke boer onze wortelen afkomstig zijn. We helpen boeren mee om tot een optimaal rendement te komen. Die samenwerking is veel waard.

vanRijsingengreen bestaat uit vier divisies die zich met vollegrondsgroente bezighouden: vanRijsingensource, vanRijsingeningredients, vanRijsingenfreshservice en vanRijsingencarrotconcepts. De divisies delen behalve groenten en kennis van groenten, ook een hoger doel met elkaar: zero waste. We willen niets verspillen en alles tot op de laatste druppel of vezel tot waarde brengen. Zo worden er wortelen die niet verpakt kunnen worden bij vanRijsingencarrotconcepts verwerkt tot wortelvezel en wortelconcentraat bij vanRijsingeningredients.